Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Ezer Székely Leány Napja 2018

az esemény lejárt
 2018-07-07
 Csíkszereda
Részletek, leírás

Gazdag programkínálat a Nyeregben
Az idei rendezvényen huszonhét hagyományőrző és ifjúsági néptánccsoportnak tudnak színpadi fellépést biztosítani, az eddigi visszajelzések alapján 780 színpadi fellépője lesz a rendezvénynek. A műkedvelő tánccsoportok mellett ugyanakkor gálaműsorral készül a Bekecs Néptáncszínház és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes is. A nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház 14 órától mutat be részletet az Ember az embertelenségben című előadásából. 16 órától részletet láthatnak az érdeklődők a Hargita együttes Örökség című előadásából. 
A rendezvény idején a népviseletmustra sátorban Csíkpálfalva község népviseleteiből álló kiállítás lesz látható, valamint betekintést nyerhetnek az érdeklődők a szövés és a népviselet készítés világába.
Gyermekfoglalkoztató kézműves sátor
Idén a rendezvényt gyermek és ifjúsági foglalkoztató sátorral bővítik. A kézműves foglalkozásokat a Fészek Tanoda, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, Ádám Katalin és csapata, Büte Arnold csíkrákosi szobrász és asztalos, csíkpálfalvi pedagógusok és kézművesek, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes munkatársai tartják.
Népviseletbe öltözöttek regisztrációja
A népviseletbe öltözött résztvevők 12,30-tól 16,30-ig regisztrálhatnak a regisztrációs sátorban. 16 óra 30 perctől kezdődik a közös játék és tánc, majd 17 órától kerül sor a közös fotó elkészítésére. Képek, videók
_