Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Csókos asszony

az esemény lejárt
 2017-12-05
 15:00
 Ioan Slavici Színház, nagyterem
 Bulevardul Revoluției, 103 szám, Arad
Részletek, leírás

Vendégelőadás - Harag György Társulat, Szatmárnémeti

A sajtótájékoztatón Bessenyei István rendező kifejtette, hogy a frissen fejújított klasszicista stílusú színházépület újra birtokba vétele megkívánta az igényes operett színrevitelét. „A Csókos asszony történetét és zenei anyagát tekintve nagyon közel áll az épület jellegéhez és igazodik a társulat hagyományaihoz is. A játék milyenségét tekintve kicsit másképp viszonyultunk a darabhoz, mint a korábbi években, hiszen ezt a klasszikus műfajt folyamatosan igazítani kell a modern kor elvárásaihoz. Például a koreográfia tekintetében is frissített Bordás Attila, aki rendezői diplomát szerezve kicsit az én szemszögömből is tud közelíteni az előadáshoz” – fogalmazott a szilveszteri produkció rendezője. Bessenyei szerint a koreográfia igazán színházi jellegű, és nem a revü műfaj felé közelít. „Már több alkalommal is dolgoztam ezzel a társulattal, így ismerjük egymás munkamódszerét, azt kell mondanom, előadásról-előadásra tudunk fejlődni, szakmai szempontból előre lépni” – tette hozzá a koreográfus.

 

Hogyan lesz a józsefvárosi árvából a budapesti Orfeum ünnepelt primadonnája? Elveszi-e a zongorista Dorozsmai Pista Pünkösdi Katót? Milyen is a Kubanek-féle füstölt házivirsli, és hogyan is szól a dal a Nagytemplom utcában meg a Bajza utca 10-ben? Ha kíváncsi rá, kedves néző, jöjjön el, és hallgassa meg élőzenei kísérettel a Csókos asszony, az Éjjel az omnibusz tetején, a Los Angeles, a Mi muzsikus lelkek, a Gyere, te nímand!, vagy a Van a Bajza utca sarkán egy kis palota című közismert és nagysikerű operett-slágereket.

 

Az előadás díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik, zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Bordás Attila és Gabriela Tănase, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója Varga Katalin.

Az előadás szereplői: Tóth-Páll Miklós, Rappert-Vencz Stella, Baksa András m. v., Péter Attila Zsolt, Kovács Nikolett, Nagy Orbán, László Zita, Gaál Gyula, Frumen Gergő, Laczkó Tekla, Varga Sándor, Bándi Johanna, Keresztes Ágnes, Budizsa Evelyn, Bogár Barbara, Zákány Mihály, Poszet Nándor, Marosszéki Tamás, Orbán Zsolt, Bodea Tibor, Moldován Blanka.Képek, videók
_