Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Felolvasóest - „Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.”

az esemény lejárt
 2018-02-20
 17:00
 Bod Péter Megyei Könyvtár
 Gábor Áron 14, Sepsiszentgyörgy
Részletek, leírás

Az olvasást, a magyar irodalmat kedvelők jelentkezését várja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Intézményünk a tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amelyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez, ezúttal „Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.” mottóval, Petőfi Sándor műveire alapozva.

Február 20-án, kedden, 17 és 20 óra között, könyvtárunk olvasótermében felolvasóestet tartunk, a 195 éve született Petőfi tiszteletére, írásait megszólaltatva, abban az évben, amely ugyanakkor Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170. évfordulóját is jelenti.

Az est kezdetén, ráhangolódásként, Szalma Hajnalka, Várkonyi Eszter, Kolcsár József, Mátray László és Pálffy Tibor sepsiszentgyörgyi színművészek olvasnak fel Petőfi-írásokat, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők.

Jelentkezni 2018. február 19-én 12 óráig telefonon, a könyvtár titkárságán, a 0267-351-609-es számon, vagy e-mailen, a biblio@kmkt.ro címen lehet, a név és a felovasni kívánt vers / szöveg címének megadásával. Ha szükséges, könyvtárunk segít az olvasnivaló kiválasztásában: a felnőtt kölcsönző részlegen, külön polcon elhelyezve találnak Petőfi-köteteket a jelentkezők.Képek, videók
_