Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Augusztus

az esemény lejárt
 2018-02-13
 19:00
 Stúdió Színház
 Köteles Sámuel utca 6 szám, Marosvásárhely
Részletek, leírás

Bruno Schulz novellái alapján  Augusztus című nonverbális előadás

Rendező: Balázs Zoltán.

Bruno Schulz, a tarka fantazmagóriák, mesék és szenzációk mestere értéktelen kacatokból építkezik, amelyeknek díszletei között az életünk zajlik, és ahol az egyedüli lényeget a maszkok és a formák állandó váltogatása jelenti. Bár Schulz a német expresszionisták, Musil és Kafka szellemi társa, az egyetemes méretűre dimenzionált rettegés helyett ő inkább saját gyerekkorából épít házat magának. A Fahajas Boltok mágikus-realista szerzője a Monarchia végnapjait írja meg egy galíciai kisvárosban, ahol saját apja, Jakub a szolid kereskedő és filozófus-mágus alakjában Józef, a gyermek szemével kíséri végig a régi világ letűnését. A gyermekkor "lenne annak a 'zseniális korszaknak', a 'messiási kornak' a megvalósulása, melyet annyiszor ígértek nekünk az összes mitológiák." - írja. A mindent elözönlő káosz agresszivitásával szemben Józef úgy védekezik, hogy beengedi azt házának falai közé, és helyet keres neki a lét tereiben: "Mekkora naivitás azt gondolni, hogy az élet ezernyi apróságáért küzdve alakíthatjuk sorsunkat! Már csak arra vágyom, hogy elaltassam a sors éberségét, és minden feltűnést kerülve, észrevétlenül jószerencsém oldalához simulva láthatatlanná váljak..." 

Az előadásban Dőry Brigitta, Erőss Brigitta, Fekete Róbert, Jáger Simon, Lukács Andrea, Mesés Gáspár, Szabó J. Viktor, Szilágyi Míra, Zsenák Lilla végzős színészhallgatók játszanak. Munkatársak: Zoltán Ildikó, rendező szak III.év, Juraszek Zsuzsa, teatrológia I.év.
A bemutatót követően január 16-án látható újra az előadás. A Stúdió Színház műsoráról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.
Jegyeink megvásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0736 350 686 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro címen. Kérjük nézőinket, hogy a lefoglalt jegyeket legkésőbb az előadás előtt fél órával legyenek szívesek átvenni. Képek, videók
_