Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Létformák - V. Hargitai Szalon

az esemény lejárt
 2017-09-27 - 2017-10-16
 Megyeháza, Galéria
 Szabadság tér 5. szám, Csíkszereda
Részletek, leírás

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület szeptember és november között három székelyföldi helyszínen, majd 2018-ban Magyarország több településén szervezi meg Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, az V. HARGITAI SZALONT.A szalonon részt vesznek  Hargita megyében élő, megyénkkel rokonszenvező, vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más, elismert  képzőművészeti szövetségek tagjai, ugyanakkor jelentkezhettek a felsőfokú képzőművészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat most végző képzőművészek is.

A tárlatot az idén is egyetlen téma  köré szerveztük, a résztvevőknek 2017-ben a létformák témára kellett alkotniuk. A szervezők a zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztanak ki. Az idei zsűri tagjai Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész voltak.

A Hargitai Szalonra idén 43 alkotó jelentkezett több mint ötven alkotással.

 

2018-ban Magyarország néhány településén is bemutatjuk az V. Hargitai Szalont.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ

Társszervezők: Cultura Nostra Egyesület, Megyeháza Galéria, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Művészeti Központ Gyergyószárhegy

Támogató: Csíkszereda Polgármesteri HivatalaKépek, videók
_