Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Ember és Természet Kollégium - Nyomelemek – az élet sói

az esemény lejárt
 2018-02-14
 18:30
 Györkös Mányi Albert Emlékház
 Republicii/Majális utca, 5 szám, Kolozsvár
Részletek, leírás

Ember és Természet Kollégium

Az Ember és Természet Kollégium februári estjén dr. Zsigmond Andrea-Rebeka, a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének adjunktusa tart előadást Nyomelemek – az élet sói címmel, 2018. február 14-én, szerdán, 18:30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

A nyomelemek elnevezés abból adódik, hogy szervezetünkben mennyiségük elenyészően kicsi, szinte csak nyomokban fordulnak elő, meglétük azonban elengedhetetlen testünk, anyagcserénk megfelelő működéséhez. A nyomelemek a testtömegünknek legfeljebb 0,1%-át teszik ki, mégis szerepük létfontosságú, akárcsak a sónak az ételben. A nyomelemek fő feladata, hogy biztosítsák a biokémiai reakciók és folyamatok normális lefolyását; az enzimek 30%-ának megfelelő működéséhez szükségesek. Hogyan jellemezhetjük az emberi testet a kémiai elemek alapján? Miből van sok és miből van kevés bennünk? Milyenek a hiánytünetek? Milyen táplálékok a forrásai a nyomelemeknek? Ezekre a kérdésekre ad feleletet az előadás.

Az est és egyben a sorozat házigazdája dr. Farkas György.

Szeretettel várunk mindenkit!

***

A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája dr. Farkas György.Képek, videók
_