Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Karamazovok

az esemény lejárt
 2018-01-15
 19:30
 Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, kisterem
 Színháztér 1., Marosvásárhely
Részletek, leírás

F.M. Dosztojevszkij – Richard Crane: KARAMAZOVOK című színpadi adaptációja harmadik évada szerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának műsorán. A kolozsvári Albu István rendező irányításával színrevitt darab nem egyszerűen színpadi adaptáció Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij remekművéből. Richard Crane kiemelte a történetből a regény központi szereplőit, a négy főhőst, és velük játszatja el a többi figurát is. A mű cselekménye bölcseleti-etikai mondanivaló köré csoportosul, hősei az orosz társadalom archetipikus egyéniségei, nagy esélyek hordozói, egymás spiritualizált tükörképei – mindez kortárs színpadi nyelven fogalmazva.

„A színművészek fantasztikus játéka méltó módon teszi egésszé Albu István rendezői koncepcióját. A Tompa Miklós Társulat négy igen tehetséges, fiatal színésze hihetően, hitelesen formálta nem csak a saját „fő szerepét”, hanem az intenzíven változó mellékszerepek sokaságát is. Nagy színészi feladat ez, az alakítások pedig nem nőtték túl a Kisterem adta tér bensőséges voltát, az agresszió, az impulzív érzelemkitörések nem harsányak, sem túljátszottak, inkább visszafogottak és felbugyogóak voltak, méltóak ahhoz a mély, szinte torokszorongató, dohos reménytelenséghez, amelytől szinte dániai történetként „bűzlött” az előadás.”- írta kritikájában Kaáli Nagy Botond http://helikon.ro/s/bunok-templomabol/

A KARAMAZOVOK szereposztásának tagjai: Bokor Barna, Galló Ernő, László Csaba és Tollas Gábor. Jelmeztervező Bocskai Gyopár. Díszlettervező: Tenkei Tibor. Rendező: Albu István.

 

Ezúttal az előadás szimultán angol és román nyelvű felirattal követhető.

 

dráma

Az előadás időtartama: 1 óra 50 percKépek, videók
_