Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Egy lócsíszár virágvasárnapja

az esemény lejárt
 2018-01-06
 11:00
 Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Nagyterem
 Színháztér 1., Marosvásárhely
Részletek, leírás

Milyen esélye van az egyénnek a boldogulásra egy olyan rendszerben, ahol ad absurdum a törvény alkotói és őrei egyben a törvény és a jog lábbal tiprói? Hol húzódik a határ a termékeny, erőt adó hit és a bárgyú naivitás között? Milyen következményei lehetnek, ha vakon hiszünk igazságunk jogi úton való orvoslásában, és milyen végzetes, visszafordíthatatlan tragédiához vezethet utunk, ha elborult elmével, magunk próbálunk igazságot szolgáltatni önmagunknak? Igazolt lehet-e valaha az a helyzet, amikor a polgári engedetlenség, a lázadás nem csak egy lehetséges út igazságunk, jogaink, hitünk vissza-, illetve megszerzésében, hanem egyenesen erkölcsi kötelességünk?
Mit jelent ma számunkra Luther Márton mondata: „Itt állok, másként nem tehetek!”? – Teszik fel a kérdést az alkotók. Kolhaas Mihály és Nagelshmidt Karl vitája, ma is fájóan aktuális jogi és erkölcsi kérdéseket feszeget.


Kolhaas Mihály szerepében Bokor Barna lép színpadra.

A szereposztás további tagjai:

Gecse Ramóna, Kovács Botond, Szabó János-Szilárd, Simon Boglárka-Katalin, Ördög Miklós-Levente , Tollas Gábor, Gáspárik Attila, Csíki Szabolcs, Demeter Márk-Cristopher, Lajter Márkó-Ernesztó, Kádár L. Gellért, Korpos András, Galló Ernő, Meszesi Oszkár, Benő Kinga, Henn János, Takács Örs, Makra Lajos, Abai-Szabó Tamás, Kocsis Anna, Tóth Jess, Ruszuly Ervin, Ádám Kornél, Borsos Tamás, Czüvek Loránd, Pál Zoltán, András Gedeon, Scurtu Dávid.

Zenekar: Makkai István, Badi Miklós, Darabont Örs, Kelemen Antal, Lokodi Rozália.
Rendező: SEBESTYÉN ABA; Díszlettervező: KUPÁS ANNA; Jelmeztervező: HOTYKAI EVELYN; Koreográfus: GYÖRFI CSABA; Zeneszerző: BOROS CSABA; Dramaturg: KERESZTES FRANCISKA; Rendezőasszisztens: FÜLÖP BEA.


Az előadás román nyelvű feliratozással követhető.

 

 

 

 Képek, videók
_