Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Az összecsukható nagymama

az esemény lejárt
 2018-06-30
 11:00
 Puck Bábszínház
 Király utca 23 szám, Kolozsvár
Részletek, leírás

Az összecsukható nagymama

Az összecsukható nagymama a város nagyáruházának egy innovatív terméke, amely mos, főz, takarít, mesét olvas és a tanulásban is segít, a vállán pedig van egy gomb, amellyel össze lehet csukni. A nagymamát megvásárolja Dorka és Dömötör családja, az együttélés szépen alakul, egy napon azonban a gomb meghibásodik, s nagymama többé már nem csukható össze. Mivel garanciában van, a szülők reménnyel telve viszik vissza az áruházba, hogy kicseréljék…

„A család tagjai az elektronikus világ szülöttei. Testük minden része ebből építkezik, mozdulataik és gondolataik ezt a világot tükrözik. Selejtes elektronikai, technikai elemek segítségével és nagyon nagy szeretettel hoztuk őket létre. A múltat idéző nagymama-figura emberi mivolta élettel tölti meg az elgépiesedett generációk mindennapjait.” – vallja Jancsó Hajnal, az előadás rendezője.

Az előadás zenéjét Sipos Krisztina készítette, és a következőket meséli róla: „Kihívás volt számomra gyerekekhez szólni és újat tanulni, illetve a témához igazodni. Igyekeztem az én felnőtt elvárásaimat háttérbe helyezni és megpróbáltam visszaugrani időben a saját gyerekkorom játékosságaiba.”

Színlap:

Alsó korhatár: 3 év

Az előadás időtartama: 45 perc

Szerző: Szőcs Margit

Rendező és tervező: Jancsó Hajnal

Dramaturg: Kiss Melinda

Az adaptáció fordítója: Lőnhárt Melinda

Zeneszerző: Sipos Krisztina

Szereposztás: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, László Réka, Rekita Rozália, Urmánczi Jenő

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik ZoltánKépek, videók
_