Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Holle anyó

az esemény lejárt
 2018-05-22
 12:00
 Stúdió 2
 Levél utca, 9 szám, Marosvásárhely
Részletek, leírás

Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, bábszínészként és rendezőként három évtizede dolgozik a pályán. Elmondása szerint a klasszikus mesékben olyan, több ezer éves letisztult tapasztalatot keres, melyből a gyerekek érzelmi intelligenciája táplálkozhat.

Susa és Lina mostohatestvérek. Susa egész nap dolgozik, míg Linát özvegy anyjuk csak kényezteti. Minden a feje tetejére fordul, amikor Susa egy varázslatos kúton keresztül Holle anyó házában találja magát. A Grimm testvérek meséje nyomán Pozsgai Zsolt által készített színpadi változatban a mostohatestvérség szeretet és gyűlölet, jó és rossz találkozásának helyszínévé válik. A két lány viszonya összetett, fejlődési folyamaton megy keresztül, melynek következtében megtanuljuk: ha az élet, amelyet élünk, nem vezet sehova, érdemes ezt felismernünk, és tennünk azért, hogy változzunk.

Az előadás 5 éves kor felett ajánlott. Az előadás díszletét Sramó Gábor tervezte, a bábokat Bódiné Kövecses Anna tervezte. Játsszák: Barkó Judit Réka, Csortán Erzsébet, Daróczi István, Magi Krisztina, Nagy Mónika, Pilári Lili másodéves magiszteri bábművész hallgatók. Osztályvezető tanár: Kozsik Novák Ildikó

A Stúdió Színház műsoráról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.Képek, videók
_