Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Martin McDonagh: A kripli

az esemény lejárt
 2018-01-18
 19:30
 Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Kisterem
 Színháztér 1., Marosvásárhely
Részletek, leírás

Martin McDonagh a kortárs angol nyelvű drámairodalom egyik fenegyereke. Előadásait, filmjeit nagy népszerűség, néha rajongás övezi. A KRIPLI című darabja egy fekete komédia a (beteljesületlen) vágyakról, szerelemről, hőstettekről és barátságról: színes világ erőteljes szereplőkkel és hozzájuk méltó nagy érzésekkel.

Lehet a világ nagy vagy kicsi, csúnya vagy szép, beteg vagy egészséges, a kérdés mégis az: van-e bátorságod ökölre menni vele, bármilyen is legyen?

A kripli egy olyan fiú története, aki átlépi saját határait, felülkerekedik az állapotán, és bebizonyítja, hogy bármilyen akadályt legyőz, még akkor is, ha minden ellene van. De vajon sikerül-e valóra váltania az amerikai álmot? Vagy hazaszólítja Inishmaan Szigete?

Rareș Budileanu a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának színművésze, emellett azonban több előadást is jegyez rendezőként, főként Elise Wilk román és német nyelvterületen elismert fiatal drámaíró szövegeit állította színpadra. Marosvásárhelyen az Egy csütörtökön történt (2010), a Zöld macska (2012), a A 701-es szoba (2013) volt látható, legutóbbi még most is szerepel a Liviu Rebreanu Társulat műsorán.

A KRIPLI az első közös munkája a Tompa Miklós Társulat színészeivel.

 

A KRIPLI szereposztásának tagjai: Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Tollas Gábor, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Biluska Annamária.

Rendező: Rareș Budileanu

Díszlet- és jelmeztervező: Andu Dumitrescu

Sound design, zene: Sasko Kostov

Az előadás időtartama: 2 óra 40 perc (1 szünettel)

Fotó: Rab Zoltán

Az előadás román nyelvű feliratozással követhető (Schilodul din Inishmaan, ford. Vlad Massaci és Cristi Juncu).Képek, videók
_