Szűrés
esemenyesemeny.ro
 (0)    

Gyújtópont Simon Márton költővel

az esemény lejárt
 2018-02-16
 19:00
 Szigligeti Színház, Stúdió, Fehér terem
 Piaţa Regele Ferdinand I, 6 szám, Nagyvárad
Részletek, leírás

 2017 szeptemberében indította útjának az Oberon Kulturális Egyesület, valamint a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma a Gyújtópont névre keresztelt irodalmi beszélgetéssorozatot Nagyváradon, mely kezdeményezéshez a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) is csatlakozott.

A sorozat idén is folytatódik. Február 16-án, pénteken 19 órától Simon Márton költő, műfordító, slammer lesz az Élő Várad Mozgalom vendége a Szigligeti Stúdió fehér termében. Az Élő Várad részéről ezúttal Ozsváth Zsuzsa moderál. A belépés díjtalan.

 Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004 óta publikál, két kötete jelent meg: 2010-ben a Dalok a magasföldszintről, 2013-ban a Polaroidok. Járt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztétika-kommunikáció szakára, ám diplomát 2015-ben szerzett a Károli Gáspár Református Egyetemen japán szakon. 2011-ben Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjban részesült; ugyanazon évben csöppent a slam poetry világába. 2017-ben Boros Levente dobos közreműködésével Mielőtt megszólalsz címmel „kísérleti spoken word” albumot jelentetett meg, valamint – ősszel - a Visegrad Foundation irodalmi ösztöndíjasa volt Krakkóban. Tagja a József Attila Körnek és a Szépírók Társaságának. Budapesten él.

 A Gyújtópont beszélgetéssorozatot az Oberon Kulturális Egyesület szervezi a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

 

A plakát Ozsváth Zsuzsa munkája.Képek, videók
_